Kommunestyret i Tønsberg 2019 - 2023

Nye veivalg for nye Tønsberg!

Vi skal sikre et ambisiøst, grønt og sosialt skifte for Tønsberg.

Arbeiderpartiet, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet De Grønne og Senterpartiet har valgt å inngå et samarbeid den kommende kommunestyreperioden. Sammen vil vi gjøre Tønsberg til en god kommune å vokse opp i, hvor det er enkelt å finne lærlingplass og som tar klimautslippene på alvor. Sammen har vi blitt enige om å kutte klimagassutslippene i kommunen med 60% innen 2030. Det er ambisiøst, men helt nødvening om vi skal bidra til å trygge framtida for de som kommer etter oss.

Vi vil at Tønsberg kommune ikke bare skal være en god kommune i verden, men også en kommune som er god for verden. Da må vi gjøre det trygt å vokse opp i kommunen vår, uavhengig av inntekt, vi må sørge for at det er tilgjengelige arbeidsplasser og vi må ta vår del av ansvaret for å begrense klimagassutslipp.

Tønsberg skal være en kommune der barn ler.

Flertallet i Tønsbert

Kjell Anders Lier (MDG), Anne Rygh Pedersen (Ap), Steinar solum (Sp) og Alexander Bakke Hangaas (KrF) toppet listene i sine partier og har funnet sammen til et flertall.

Da barnetrygden ble økt i 2018 var det med intensjon om at flere av de med minst skulle få mer å rutte med. Imidlertid regner de fleste kommuner barnetrygd som inntekt og trekker derfor i sosialhjelpen. Vi ønsker oss en kommune for alle, også de med minst. Derfor vil vi holde barnetrygden utenfor beregningen av sosialhjelp etter modell fra Re.

De barnehageansatte skal ha nok hender og fang til å ta vare på alle de flotte barna i kommunen vår. Vi vil at bemanningsnormen i barnehagen skal gjelde hele dagen.

Anne Rygh Pedersen portrett

Anne Rygh Pedersen (Ap) blir den første kvinnelige ordføreren i Tønsberg og den første ordføreren i den nye kommunen.

Vi bygger nå en helt ny kommune, og ser frem til å bygge videre på mye av det gode som de to kommunene hittil har gjort hver for seg. Vi har mange flotte ansatte i kommunen vår, og vi vil gjøre den nye kommunen til en foretrukket arbeidsplass. Det skal være forutsigbarhet i arbeidsforholdene og faste stillinger.

Samtidig vil vi sørge for at vi når målet om 2 lærlingeplasser per 1000 innbyggere i kommunen, og jobbe opp mot statlige arbeidsplasser i kommunen vår, så de også øker antallet lærlinger i virksomhetene.

Vi vil gradvis vri kommunen i en ny, grønnere og mer sosial retning. Vi vil jobbe systematisk og langsiktig for å nå målene våre, samtidig som vi vil føre en ansvarlig økonomisk politikk. Noen av målene våre er dyre, og forutsetter aktiv jobbing mot sentrale myndigheter for økt inndekning.

Per Martin Aamodt portrett

Per Martin Aamodt (Ap) er gruppeleder for Tønsberg Arbeiderparti og ny utvalgsleder for bygg og plan.

Vi har fått på plass et svært kompetent lag, med god kjønnsbalanse. Ordfører og varaordfører er som kjent Arbeiderpartiets Anne Rygh Pedersen og Senterpartiets Steinar Solum. 

Til å lede de fem utvalgene har vi valgt følgende:

  • Utvalg for kultur, idrett og folkehelse skal ledes av Alexander Hangaas (KrF)
  • Utvalg for mestring, helse og velferd skal ledes av Trude Viola Antonsen (Ap)
  • Utvalg for miljø, teknikk og næring skal ledes av Ulf Lund Halvorsen (MDG)
  • Utvalg for for oppvekst og opplæring skal ledes av Heidi Myhre (Sp)
  • Utvalg for plan og bygg skal ledes av Per Martin Aamodt (Ap)
Trude Viola Antonsen portrett

Trude Viola Antonsen (Ap) er gruppenestleder for Tønsberg Arbeiderparti og ny utvalgsleder for mestring, helse og velferd.

I tillegg til alle disse saker har vi blitt enig om følgende saker som er viktige å løfte på dagsorden:

  • De to nye planlagte sykehjemmene på Hogsnes og Olsrød skal drives i kommunal regi
  • Vi trenger et sosialt boligbyggeprogram. Vi kan ikke ha det sånn i kommunen vår at ungdommene våre ikke har råd til å etablere seg etter endt utdanning. Dette vil vi jobbe med utover i perioden.
  • Næringsmiddelindustrien har 1000 arbeidsplasser i den nye kommunen og må sikres gode rammevilkår.
  • Vi vil ha en nullvisjon mot å bygge ned dyrket mark til annet enn matproduksjon.
  • Sørge for at Kaldnes Vest blir brukt til næringsutvikling.
  • Lage et klimabudsjett med tilhørende handlingsplan til å nå målet om 60% utslippskutt innen 2030.
  • Kommunen skal utarbeide en handlingsplan for mangfold og integrering og mot rasisme etter modell fra visjonsarbeidet med innvolvering av berørte grupper.
  • Vi ønsker en utredning av parallellbro ved dagens kanalbro, hvor Hogsnesbakken vil bli ivaretatt.
  • Støtte oppunder aktiviteten på Vikingodden, ved snarest å starte områderegulering for å få plass til et båthus og tilrettelegge for en permanent tilstedeværelse av den frivillige aktiviteten.
  • Vi vil legge til rette for et mye tettere og mer forpliktende samarbeid med frivilligheten og idell sektor.
  • Vi vil styrke behandlingstilbudet for rusavhengige med særlig fokus på ettervern, og vi vil skape lavterskeltilbud for tunge rusmisbrukere.
  • Vi ønsker å støtte opp om regjeringens satsing på "Fritidskortet" og ønsker å bli pilotkommune for prosjektet.
  • Barnehager og skoler skal gi alle barn og unge mulighet til å oppleve fellesskap, livsmestring og læringsglede.
  • Vern av middelalderkirker og andre kulturskatter må styrkes og ivaretas, slik at de kan vises frem.